Aluminium Kozijnen maken elke ruimte stijlvol

pas het toe in jouw woning

Aluminium kozijnen zijn razend populair, ze worden door veel klanten gekozen omdat de kozijnen duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien zijn aluminium kozijnen ontzettend sterk en licht, waardoor ze ideaal zijn voor grote glazen die zeer kleine profielen hebben. Ook zijn de aluminium kozijnen minimalistisch en veilig in het gebruik. Op deze manier is het voor iedereen prettig om te gaan met de kozijnen.

Bij aluminium kozijnen kun je kiezen uit diverse kleuren. Dit maakt het mogelijk om een kozijn te kiezen wat precies past bij de rest van je woning. De kozijnen kun je kiezen met de kleur die perfect past bij de buiten-en binnenmuur. Zo ziet je woning er van buitenaf verzorgd uit en kun je ook binnen genieten van een interieur waarin de kleuren met elkaar matchen. Dit geeft extra veel woonplezier.

op maat gemaakte systemen

De kozijnen isoleren niet alleen de kou in de winter en de warmte in de zomer, maar ze zijn ook geluidsdempend. Dit betekent dat geluid niet makkelijk door de kozijnen heen komt. Geluid van buitenaf hoor je binnen niet goed, waardoor je rustig kunt werken of lezen. Ook is het geluid wat jij zelf maakt in huis, nauwelijks of niet te horen voor mensen die zich buiten je huis bevinden. Een aluminium kozijn heeft meerdere functies dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

Ook zijn er diverse systemen in de kozijnen zoals een draai kiep kozijn, een kiep kozijn of een draai kiep – vast systeem. Je kan de verschillende systemen gebruiken voor je ramen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de eerste verdieping kozijnen laten installeren met een draai kiep kozijn en je kan voor de begane grond kiezen voor een vast kozijn. Zo zijn er diverse mogelijkheden in de systemen en heb je hier ruim de keuze in. Dit maakt het gemakkelijker om de kozijnen op zo’n manier te laten installeren dat ze perfect bij jouw woning en interieur passen.

welke voordelen kan ik van aluminium kozijnen verwachten?

Bespaar kosten met dubbele isolatie

De kozijnen van aluminium zie je tegenwoordig in vele huizen en dat is niet voor niets. De kozijnen zijn zeer goed geïsoleerd en je zult in de winter geen last hebben van de kou. Hoe hard de wind ook waait, binnen ben je beschermd tegen de harde wind. In de winter lekker warm binnen zitten zonder de verwarming hoger te hoeven zetten, is erg prettig. Doordat het glas ook een isolerende werking heeft, ben je als het ware dubbel geïsoleerd. Een praktische en stijlvolle oplossing voor eventuele tocht in huis.

Goede onderhoudsvriendelijke investering

De kozijnen zijn sterk en duurzaam. Je hoeft ze nauwelijks te vervangen en ook aan schilderen hoef je niet te beginnen. Doordat de kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn en ze niet tussendoor geschilderd hoeven te worden, hoef je geen geld uit te geven op korte en lange termijn aan verf. Dit scheelt jou behoorlijk wat tijd en kosten, die je in iets anders kunt investeren. De investering die je doet met aluminium kozijnen is er één waarin je vertrouwen kunt hebben.

Sloten en sluitingen zijn van sterk staal

Het is ontzettend belangrijk dat de kozijnen veiligheid bieden aan de bewoners in de huizen. De aluminium kozijnen zijn betrouwbaar als het gaat om veiligheid. De kozijnen zijn namelijk nauwelijks kapot te krijgen doordat de sloten en sluitingen van sterk staal zijn gemaakt. Dit materiaal is zeer stevig en houdt eventuele inbrekers op afstand. De sloten worden gecontroleerd door de politie en pas daarna mogen ze geplaatst worden. Zo worden vele inbraken voorkomen en kun jij met een veilig gevoel ’s avonds op de bank zitten.

Makkelijk te bedienen

Het voordeel van aluminium kozijnen is dat ze ook makkelijk te bedienen zijn. Ook voor oudere mensen die meer moeite kunnen hebben met het openmaken van deuren en ramen, zijn de aluminium kozijnen een uitkomst. Het wordt veel makkelijker om zonder veel moeite een raam open of dicht te doen. Bovendien hoef je het kozijn alleen nog maar af en toe schoon te maken.

installatie door onze professionals

Hoe kies je de perfecte kleur kozijnen? Aluminium kozijnen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Van tevoren is het verstandig even de tijd te nemen om een bijpassende kleur te kiezen. De kleur van het kozijn is voor lange tijd bepalend. Je hoeft de kozijnen namelijk niet of nauwelijks in een periode van jaren opnieuw te schilderen. Dit geeft het voordeel dat je tijd, kosten en energie bespaart, tegelijkertijd kan het een lichte druk geven om de juiste kleur te kiezen. Toch hoef je je daarvoor geen zorgen te maken.

Onze professionals geven je graag advies bij het maken van de keuze en komen bovendien persoonlijk bij je langs voor de installatie. Zij zorgen dat de kozijnen veilig zijn in gebruik en dat je optimaal kunt genieten. Isolerend glas en veel meer licht en zicht. Kortom, een aluminium kozijn heeft ontzettend veel voordelen en zorgt voor ultiem woonplezier.