Creëer meer licht in huis met speciale aluminium lichtdaken

Gezonde sfeer in elke ruimte

Met (speciale) Lichtdaken creëer je op een eenvoudige manier meer licht in huis. Niets is fijner dan veel natuurlijk licht in huis. Je hoeft je lampen overdag niet aan te zetten, je kan genieten van een mooie blauwe lucht in de zomer en je woon-of slaapkamer lijkt ineens veel groter door een lichtdak. Natuurlijk licht is ook veel gezonder en zorgt voor een betere stemming in je woning. Vaak geven lichtdaken ook net een beetje meer stijl aan een huis.

De lichtdaken isoleren goed en zijn bijzonder duurzaam. Je bespaart kosten en je denkt tegelijkertijd aan het milieu. Niet alleen op korte, maar ook op lange termijn zul je verschil zien in je energierekening. Je kan naast een lichtdak ook kiezen voor een kleinere lichtstraat. Een lichtdak wordt ook wel een lichtstraat genoemd. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om aan de rand van je plafond glas te laten installeren, zodat je aan de zijkant natuurlijk licht in je huis krijgt. Het is dan niet zo dat het hele plafond of een groot gedeelte van het plafond een lichtdak is, maar alleen een klein, smal gedeelte. Op deze pagina vind je verschillende mogelijkheden wat betreft de lichtstraten.

kies uit verschillende modellen

Lichtdaken hebben verschillende designs. Zo kun je onder andere kiezen voor aan zadeldak, een lessenaarsdak of een piramidedak. De woorden zeggen het al, de vorm van deze daken is bij alle daken anders. Een piramidedak heeft bijv. meer de vorm van een piramide. Het is maar net wat het beste bij de rest van jouw woning of bedrijf past. Je kan voor grote ruimtes de vorm kiezen waarmee je het meeste licht van buitenaf vangt. Daarmee kan je zorgen voor veel meer lichtinval. Erg prettig is dan ook wel dat je de keuze hebt tussen diverse modellen.

Soms kan het niet anders en moet je sowieso voor een bepaalde vorm gaan. Toch heb je dan ook nog ruime keuze in bijv. het type glas, in de kleur van de profielen en nog veel meer. Neem gerust een kijkje op de website. Als je advies wilt of graag vrijblijvend een offerte aan wilt vragen, dan kan dit natuurlijk ook. Zo kom je meer te weten over de kosten en krijg je een goed overzicht. Hierdoor weet je precies waar je van tevoren aan toe bent.

Waarom zijn speciale lichtdaken zo populair onder Nederlanders?

Geniet van de zon in elk seizoen

In Nederland zijn we niet gewend aan 365 dagen zon. Vaak zien we de zon in de lente en in de zomer. Toch hebben we ook in de herfst en winter zon. Het is dan ook lekker om binnen te kunnen genieten van warme zonnestralen die naar binnen schijnen. Het kan in de winter buiten behoorlijk koud zijn, toch is het in de zon vaak een stuk warmer.

Natuurlijk licht is goedkoper dan kunstmatig

Je kan het eigenlijk zo bekijken dat je onbeperkt en kosteloos van de zon kunt genieten als je thuis bent. Als je alleen ramen en deuren met glas om je heen hebt, dan kan dat natuurlijk ook. Er komt met een (speciale) lichtdaken of lichtstraten nog veel meer licht binnen dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Brengt een positievere sfeer in huis

Ook zijn er mensen die houden van het geluid van regen op het dak, net zoals bij het geluid van regen op je tent tijdens het kamperen. Dit kan een gezellig bijgeluid zijn. In de winter kan het zelfs zo zijn dat je de sfeerhaard of houtkachel aan hebt staan en tegelijkertijd kunt genieten van het geluid van regen op het dak. Dit geeft misschien nog wel een extra herfstige of winterse sfeer.

Zonlicht bevordert het humeur

Je kunt bijvoorbeeld een tafel onder je lichtdak zetten, zodat je de overdag de hele dag natuurlijk licht hebt dat op je tafel valt. Ook kan je eraan denken om je bankstel of een of meerdere stoelen onder je lichtdak te plaatsen. Op die manier komt het licht direct op de plek waar je ontspant en draagt het ongetwijfeld bij aan een beter humeur.

vrijblijvend advies van onze experts

Ons team helpt jou graag bij de keuze van de juiste speciale lichtdaken voor je nieuwbouwwoning of wanneer je je kantoorruimte wilt renoveren. Een nieuw huis of kantoor laten bouwen of een renovatie is een lang proces waarbij veel komt kijken. Het is dan een hele geruststelling als je kunt vertrouwen op experts die jarenlange ervaring hebben in het ontwerpen van goed geïsoleerde, precies op maat gemaakte aluminium lichtdaken van het beste materiaal. Bij vragen of voor advies kun je contact opnemen via onze contactpagina.