bescherm jezelf tegen schadelijk uv-licht met zonweringen

eenvoudig bevestigen aan kozijnen

Zonweringen zijn ideaal te gebruiken tegen felle zon. Als in de lente en in de zomer de dagen aanbreken dat je lekker in de voor-of achtertuin kunt zitten, dan grijpen veel mensen die kans. Zonweringen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is dan zeker mogelijk om de perfecte afmetingen te vinden voor zonwering. De zon kan in de lente of zomer behoorlijk fel zijn, en dan is het extra fijn als je goed beschermd bent tegen de hitte en tegen UV-straling.

De zonwering kan je eenvoudig bevestigen aan de kozijnen waardoor je deze ook makkelijk kunt verstellen. Het voordeel van zonweringen is dat je deze zo in en uit kan klappen of rollen, dat de zonwering in de winter bijna helemaal niet zichtbaar is. Toch kun je de zonwering in de winter bij felle zon ook gebruiken. Voor de een is zonwering een luxe, voor een ander is zonwering noodzaak.

Effectieve manieren van zonwering

De meest effectieve manier om de zon te weren is middels screens. Vaak hangt een screen verticaal zodat deze het raam helemaal kan afdekken. Deze screens kan je gemakkelijk aan aluminium kozijnen bevestigen waardoor je niet apart een constructie hoeft te bedenken. De screens helpen voornamelijk tegen het schitteren van de zon en tegen de warmte van de zon. Je hebt dan niet alleen verkoeling binnen in je huis, maar ook op het terras.

De zomers worden elk jaar steeds heter, een screen is dus geen overbodige luxe. Ook rolluiken zijn zeer goed bruikbaar als zonwering. Je kan daarbij kiezen voor voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Een voorzetrolluik wordt bevestigd in een kast aan de buitenmuur en rolt als het ware uit. Een inbouwrolluik wordt het rolluik weggewerkt in de gevel boven de deur of het raam. In de winter worden rolluiken ook vaak gebruikt als beschermend middel tegen de kou.

welke voordelen kan ik van zonweringen verwachten?

Bescherming tegen zon en extra sfeer

Het is fijn als de zonweringen passen je bij woning, restaurant of kantoor. Een rolluik, markies of screen hoeft niet lelijk te zijn als je maar het juiste model vindt dat past bij de rest van je woning. Ook kun je kiezen voor buitenjaloezieën of zonneschermen in de vorm van knikarmschermen of uitvalschermen. Een zonwering kan twee doelen hebben die tegelijkertijd behaald kunnen worden, namelijk het beschermen van terras tegen de zon en extra sfeer geven aan de tuin.

Opfleuring van tuinen en terrassen

Door te kiezen voor een stijlvol rolluik of elegant markies, kan je je tuin opfleuren. Welke soort zonwering het beste bij je past, is afhankelijk van je wens en wat je wilt beschermen tegen de zon. Een markies of zonnescherm beschermt vaak maar een gedeelte, terwijl rolluiken, screens of buitenjaloezieën je volledig beschermen.

Ruime keuze aan diverse kleuren

Kies zelf de kleur van de zonwering die het beste bij je huis past en maak je huis hip en stijlvol met zonwering. Naast dat zonwering praktisch is, ziet het er vaak ook gezellig en vrolijk uit. Je kan kiezen voor een bepaalde stijl die goed matcht met de rest van je tuin en interieur.

Zoek mooie inspiratie voorbeelden

Het is dan ook leuk om op de website alvast rond te kijken naar de diverse mogelijkheden. Je kan dan al wat ideeën opdoen en zo ben je beter voorbereid als je wilt gaan bestellen. Foto’s op internet kunnen helpen, maar je kan ook inspiratie opdoen via Pinterest.

kies uit luxe zonweringsbedieningen

Je kan ervoor kiezen de zonwering elektrisch te bedienen of met de hand. Het voordeel van elektrisch bedienen is dat je deze geautomatiseerd kan laten bewegen en hoef je niet meer op te staan uit je tuinstoel. Als je toch liever de bediening met de hand doet, dan kun je daar ook zeker voor kiezen.

Wil je graag advies van een van onze experts? Onze professionals staan voor je klaar. Zonwering voor binnen of buiten kan gemakkelijk worden bevestigd aan de kozijnen. Het is daarbij wel belangrijk dat je kijkt naar welke optie het beste bij jouw huis past. Het is daarnaast ook mogelijk om een offerte aan te vragen. Zo krijg je snel een totaalbeeld en overzicht van de kosten en kan je eenvoudiger inschatten wat je graag wilt en wat er allemaal mogelijk is.