Aluminium vliesgevels zijn echte eye-catchers

populair bij bedrijfsgebouwen

Vliesgevels zijn stijlvol en isolerend en ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen. Met een glazen wand lijkt de ruimte binnen groter en het ziet er van buitenaf chique uit. Een vliesgevel wordt ook wel een gordijngevel genoemd. Een buitengevel die niet-dragend is en bestaat uit licht materiaal. De constructie draagt alleen haar eigen gewicht. Dit is een andere constructie dan bij bijvoorbeeld een schuifpui of een vouwdeur.

Als je van buitenaf naar het gebouw kijkt en zeker ook als je binnen in het gebouw staat, dan zie je de afzonderlijke verdiepingen van het gebouw niet. In de meeste gevallen bestaan vliesgevels uit glas in combinatie met aluminium, deze platen worden ook wel sandwichplaten genoemd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden, zoals een houten gordijngevel.

verschillende soorten glas keuze

Je kan bij vliesgevels kiezen uit verscheidene beglazingssystemen. De vliesgevels kunnen worden gemaakt met semi-structurele glasgevels, U-glas en point-fixed glasgevels. Bij dit systeem wordt gebruik gemaakt van ‘punt-bevestigde’ structurele beglazing. De glas gedeelten worden geschroefd aan een draagconstructie die bestaat uit gespannen kabels of staal. Kortom, er is een groot palet aan mogelijkheden beschikbaar als je kiest voor vliesgevels. Onze experts helpen je graag bij je keuze en staan voor je klaar.

Je kunt via onze website altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Op deze manier krijg je snel een totaalbeeld van de vliesgevel. Ook kan je dan snel zien wat de kosten zijn en weet je precies waar je van tevoren aan toe bent. Dit is wel zo prettig, zeker als het gaat om een groot oppervlak aan vliesgevel voor bijvoorbeeld je bedrijf of kantoorruimte en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

welke voordelen kan ik van aluminium vliesgevels verwachten?

Altijd een groot natuurlijk lichtinval

Een ander groot voordeel van vliesgevels is de hoeveelheid licht die naar binnen komt van buitenaf. De hele wand is van glas, waardoor bijvoorbeeld de kantoorruimte erg groot oogt en je altijd verzekerd bent van genoeg licht op je bureau. Ook is het prettig om veel licht in de ruimte te hebben als daar een vergadering plaatsvindt, of bij een overleg met collega’s.

Positief effect op de werkvloer

Of het nu regent buiten of dat de zon schijnt, licht is altijd aanwezig. Dit maakt het voor veel mensen aangenaam vertoeven in een kantoorruimte. Er zijn weinig mensen die houden van een donkere kantoorruimte waar de hele dag het licht aan moet staan. Bovendien maak je de ruimte met een grote lichtinval aantrekkelijker voor een potentiële klant.

Kies uit verschillende soorten vliesgevels

Je hebt diverse soorten vliesgevels, namelijk zuivere vliesgevels en onzuivere vliesgevels. Bij een zuivere vliesgevel staat deze los van het gebouw en heeft geen binnenspouwblad. Een onzuivere vliesgevel heeft wel een binnenspouwblad en vormt een laag voor de constructie erachter. Je hebt warme en koude onzuivere vliesgevels, waarbij de koude vliesgevel een open luchtspouw heeft en de warme vliesgevel een gesloten luchtspouw.

Bespaar veel kosten met vliesgevels

Dit heeft te maken met de materialen die gebruikt worden bij de bouw van vliesgevels. Doordat de vliesgevel wordt gebouwd met lichte constructiematerialen, heb je niet met veel gewicht te maken. Wat een vliesgevel ook erg aantrekkelijk maakt, is dat deze rekening houdt met thermische uitzetting of krimpen waterbewegingen en seismische afvoer.

grootste aanbod aan diverse kleuren

De profielen van de vliesgevels zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Het kleurenaanbod is zo groot, dat je hoe dan ook de kleur zult vinden die bij jouw bedrijf past. Vliesgevels zie je veel terug bij bedrijven en bedragen dan vaak ook een groot oppervlak. Een kleur uitkiezen is dan best een belangrijk klusje. De kleur zal namelijk niet geheel onzichtbaar zijn voor de mensen die het bedrijf van buitenaf zien.

Ook van binnen wil je dat de vliesgevel bij de rest van je interieur past. Het is bij ons dan ook mogelijk om de vliesgevel aan de binnenkant een andere kleur te geven dan de buitenkant. Zo weet je zeker dat de vliesgevel perfect past. Je kan ook kiezen voor andere mogelijkheden zoals extra slanke profielen, profielen met een horizontale belijning en profielen die structureel geklemd en structureel verlijmd zijn.